Hoi!

 

Ik ben Ilonka Foerster, het gezicht achter Atelier Knusjes. Samen met mijn man, onze dochter (13) en zoon (10), 4 kippen Ginny, Luna, Bibi en Babs en 2 parkietjes Loki en Yuki woon ik in Gouda.

Hoe het begon

Atelier Knusjes begon met mijn koukleumeritis. Ik vond de geborgenheid en warmte van wollen kleding altijd super fijn, alleen was er altijd iets waar ik minder blij mee was. Dat het kriebelde bijvoorbeeld. Of de mouwen net iets te kort waren, het ontwerp niet leuk genoeg was, de wol niet biologisch of teveel bewerkt en ga zo maar door. Deze kritische koukleumeritis samen met mijn liefde voor handwerken hebben ervoor gezorgd dat Atelier Knusjes geboren is!

Atelier Knusjes

Atelier Knusjes staat voor een gevoel. Je fijn voelen, warm, omhuld, veilig en zacht. Een kusje op je voorhoofd. Een warme kachel na een sneeuwballengevecht. Een vrolijke kleur tijdens een donkere dag.

Duurzaamheid staat voorop. Ik brei alleen met garens die biologisch en diervriendelijk zijn! Deze wol/zijde heeft ook nog eens de mooiste kleuren en is super zacht! Dat vond ik naast het biologische heel belangrijk!

Met mijn kennis en ervaring als coupeuse ontwerp ik de kleding, maak ik daar een breipatroon van en brei ik het in elkaar.

Dat breien doe ik op een vintage breimachine uit de jaren ‘70/’80. Zo’n ouderwetse Japanner waar je geen elektriciteit voor nodig hebt (een punchcard machine voor de kenners). Zo één die gebouwd is om heel lang mee te gaan. De echte kwaliteit van vroeger.

Als ik klaar ben met breien dan zet ik de verschillende onderdelen met de hand in elkaar. Tot slot wordt het kledingstuk gewassen zodat de steken mooi op zijn plek vallen.

Al met al duurt het even voordat het af is (het heet niet voor niets “slowfashion”)  maar als je het eenmaal in huis hebt dan heb je echt iets unieks in huis.

Uniek en boordevol liefde!

 

Fotografie: Mandy Scholten fotografie

© 2018 - 2024 Atelier Knusjes | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel